Program rozvoje města Vodňany jako nástroj podpory podnikání ve městě Vodňany - Lencová, Michaela; Pospíšil, David; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení místního strategického dokumentu "Programu rozvoje města Vodňany" jako nástroje pro místní strategickou podporu podnikání ve městě Vodňany. Práce posuzuje význam tohoto strategického dokumentu pro rozvoj místního podnikatelského prostředí a tím i posilování jeho dlouhodobé konkurenceschopnosti. Problematika je zkoumána především z perspektivy místních podnikatelských subjektů a reálných potřeb pro jejich rozvoj. První část obsahuje základní teoretická východiska dané problematiky a vymezení stěžejních pojmů této bakalářské práce, kterými jsou -- podnikání, podnikatel, podnikatelské prostředí, podpora podnikání a strategické plánování. Na teoretickou část navazuje základní charakteristika města Vodňany a základní deskripce "Programu rozvoje města Vodňany", zejména částí týkajících se opatření pro podporu podnikání. Stěžejním dílem praktické části této práce je analýza výsledků sondážního šetření mezi místními podnikateli, jehož cílem bylo zjistit jejich názory na nástroje místní podpory podnikání obsažené v "Programu rozvoje města Vodňany". "Program rozvoje města Vodňany" lze považovat za dobrý základ pro místní strategickou podporu podnikání a rozvoj místního podnikatelského prostředí. Obsahuje však několik zjištěných nedostatků, které mohou zásadním způsobem znemožnit realizaci jeho jednotlivých opatření pro podporu podnikání v praxi, a tím snížit jeho reálný přínos. Jako příklad lze uvést např. neexistenci konkrétního finančního plánu, absenci kritérií hodnotící realizaci projektů, nezohlednění významných faktorů ovlivňujících podnikatelské prostředí, nedostatečnou komunikaci mezi městem a podnikatelskými subjekty. Podklady pro zpracování bakalářské práce byly získávány z odborné literatury, dostupných statistick
Vedoucí práce: David Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses