Postavení České pojišťovny na českém pojistném trhu - Hájková, Veronika (2012)
Diplomová práce se věnuje největší pojišťovně na českém pojistném trhu, České pojišťovně, která má zároveň nejdelší tradici. Postavení společnosti je hodnoceno z různých úhlů pohledu. V úvahu bere historické souvislosti, postavení v Generali PPF Holdingu a ratingové hodnocení. Popisuje novou strategii České pojišťovny a některé novinky v pojistných produktech. Analýza je provedena na ukazatelích jako je předepsané pojistné a tržní podíl, dále hospodářský výsledek a různé poměrové ukazatele z finančních výkazů. V závěru je proveden odhad budoucího vývoje.