Postavení České pojišťovny na českém pojistném trhu - Hájková, Veronika; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Zetek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se věnuje největší pojišťovně na českém pojistném trhu, České pojišťovně, která má zároveň nejdelší tradici. Postavení společnosti je hodnoceno z různých úhlů pohledu. V úvahu bere historické souvislosti, postavení v Generali PPF Holdingu a ratingové hodnocení. Popisuje novou strategii České pojišťovny a některé novinky v pojistných produktech. Analýza je provedena na ukazatelích jako je předepsané pojistné a tržní podíl, dále hospodářský výsledek a různé poměrové ukazatele z finančních výkazů. V závěru je proveden odhad budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses