Harmonizace a koordinace daní z příjmů v Evropské unii - Jeřábková, Jana; Láchová, Lenka, 1959-; Matějka, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato diplomová práce se zabývá vývojem jednotlivých druhů spolupráce v daňové oblasti a následně historickým vývojem snah o harmonizaci a koordinaci. Především je zaměřena na oblast daní z příjmů a současný vývoj v rámci Evropské unie a vliv ekonomické krize na tuto oblast. Daně z příjmů patří mezi stále aktuální témata, neboť ovlivňují téměř každého z nás. Vývoj v této oblasti má významnou souvislost s vývojem ekonomických podmínek a rostoucí mobilitou předmětu daně. Daňová politika uplatňovaná v oblasti daní z příjmů ovlivňuje celkovou konkurenceschopnost jednotlivých členských zemí i Evropské unie jako celku.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses