Hodnocení financování investičního projektu - Kolářová, Radka (2011)
Cílem diplomové práce je vyhodnocení finanční realizovatelnosti investičního projektu, kterým je zavedení čtyř nových autobusových linek v rámci Pražské integrované dopravy. Hodnocení bude probíhat s využitím čisté současné hodnoty a vnitřního výnosového procenta a to ve třech variantách. V první variantě bude společnost financovat projekt pouze vlastními zdroji, ve druhé variantě bude čerpat bankovní úvěr a ve třetí variantě využije finanční leasing. V závěru práce bude porovnána výhodnost jednotlivých způsobů financování investice.