Vztahy mezi ČR a Vietnamem v rámci obchodní a rozvojové spolupráce - Nguyenová, Kristýna (2011)
Předmětem této diplomové práce je vývoj bilaterálních vztahů mezi Českou republikou a Vietnamskou socialistickou republikou z hlediska obchodní a zahraniční rozvojové spolupráce. Nejprve jsou zohledněny historické souvislosti, smluvní základna a diplomatické styky nejvyšších státních představitelů. Stěžejní část práce tvoří analýza obchodní výměny a rozvojové pomoci poskytované ze strany České republiky Vietnamu. Poslední kapitola zabývající se příchodem Vietnamců na území ČR doplňuje celkové pojetí česko-vietnamských vztahů. Práce současně sleduje perspektivy dalšího rozvoje a potenciál Vietnamu jako budoucího obchodního partnera pro české firmy.