Vztahy mezi ČR a Vietnamem v rámci obchodní a rozvojové spolupráce - Nguyenová, Kristýna; Pavlík, Petr, 1957-; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Předmětem této diplomové práce je vývoj bilaterálních vztahů mezi Českou republikou a Vietnamskou socialistickou republikou z hlediska obchodní a zahraniční rozvojové spolupráce. Nejprve jsou zohledněny historické souvislosti, smluvní základna a diplomatické styky nejvyšších státních představitelů. Stěžejní část práce tvoří analýza obchodní výměny a rozvojové pomoci poskytované ze strany České republiky Vietnamu. Poslední kapitola zabývající se příchodem Vietnamců na území ČR doplňuje celkové pojetí česko-vietnamských vztahů. Práce současně sleduje perspektivy dalšího rozvoje a potenciál Vietnamu jako budoucího obchodního partnera pro české firmy.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses