Komparace zdanění neziskových organizací ve vybraných zemích - Kozák, Vojtěch (2011)
Cílem diplomové práce Komparace zdanění neziskových organizací ve vybraných zemích je prozkoumat a porovnat způsoby zdanění neziskových organizací ve Švédsku, Rakousku a České republice. Komparace je provedena u daně z příjmů právnických osob, daně z přidané hodnoty a daně dědické a darovací. Práce je rozdělena do tří částí. První část se zabývá obecnými přístupy ke zdanění neziskových organizací. Druhá zkoumá postup a techniky zdanění neziskových organizací v České republice, Švédsku a Rakousku. Ve třetí části je provedeno porovnání zdanění neziskových organizací v těchto třech zemích.