Komparace zdanění neziskových organizací ve vybraných zemích - Kozák, Vojtěch; Slintáková, Barbora; Weberová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem diplomové práce Komparace zdanění neziskových organizací ve vybraných zemích je prozkoumat a porovnat způsoby zdanění neziskových organizací ve Švédsku, Rakousku a České republice. Komparace je provedena u daně z příjmů právnických osob, daně z přidané hodnoty a daně dědické a darovací. Práce je rozdělena do tří částí. První část se zabývá obecnými přístupy ke zdanění neziskových organizací. Druhá zkoumá postup a techniky zdanění neziskových organizací v České republice, Švédsku a Rakousku. Ve třetí části je provedeno porovnání zdanění neziskových organizací v těchto třech zemích.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses