Daňové aspekty přeměn společností při restrukturalizaci skupin - Trnka, Michal (2012)
Cílem diplomové práce je analyzovat jednotlivé možnosti restrukturalizace skupiny podniků z pohledu české legislativy a shrnout nejdůležitější účetní a daňové aspekty vyplývající z české právní úpravy. Dílčím cílem je v konkrétních případech navrhnout možnosti využití konkrétního typu přeměny, která by měla vést k daňově optimálnímu režimu. Práce se zejména zaměřuje na českou právní úpravu a okrajově i na relevantní směrnice Evropské unie.