Insolvenční řízení - Sýkorová, Martina (2011)
Práce popisuje strukturu, průběh a účel insolvenčního řízení včetně jeho možných ekonomických a některých účetních dopadů na dlužníka i věřitele. Vysvětluje základní pojmy týkající se této problematiky. Jedním z těchto pojmů je na příklad majetková podstata, insolvenční rejstřík, či způsob a postup přihlášení pohledávek. Práce je dále věnována definici a popisu postavení jednotlivých účastníků insolvenčního řízení, stejně jako postavení insolvenčního soudu. Klíčovým tématem je pak vysvětlení jednotlivých fází insolvenčního řízení a způsobů řešení úpadku či hrozícího úpadku, které insolvenční zákon umožňuje. Praktická část je věnována průběhu konkurzu a jeho daňovým souvislostem.