Insolvenční řízení - Sýkorová, Martina; Žák, Květoslav; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce popisuje strukturu, průběh a účel insolvenčního řízení včetně jeho možných ekonomických a některých účetních dopadů na dlužníka i věřitele. Vysvětluje základní pojmy týkající se této problematiky. Jedním z těchto pojmů je na příklad majetková podstata, insolvenční rejstřík, či způsob a postup přihlášení pohledávek. Práce je dále věnována definici a popisu postavení jednotlivých účastníků insolvenčního řízení, stejně jako postavení insolvenčního soudu. Klíčovým tématem je pak vysvětlení jednotlivých fází insolvenčního řízení a způsobů řešení úpadku či hrozícího úpadku, které insolvenční zákon umožňuje. Praktická část je věnována průběhu konkurzu a jeho daňovým souvislostem.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses