Daňové příjmy obcí v době hospodářské krize - Fajtová, Kristýna; Sedmihradská, Lucie; Holubářová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Hospodářská krize zasáhla více či méně všechny oblasti lidského života. Jednou z nich je samozřejmě i problematika obecních rozpočtů, jejichž příjmy zaznamenaly v době krize určité změny. V této práci nejprve popisuji jednotlivé daňové příjmy obcí, stručně charakterizuji jak příjmy ze sdílených daní, tak příjmy z místních poplatků a daně z nemovitostí. Dále se věnuji situaci v konkrétních městech, kterými jsou Ždírec nad Doubravou, Nová Paka a Teplice, kde analyzuji jejich jednotlivé daňové příjmy a jejich poplatkovou politiku a politiku týkající se daně z nemovitostí. V poslední části doplňují mou analýzu odpovědi na otázky, které jsem dala členům městských úřadů z důvodů doplnění některých informací. Na základě shromážděných informací jsem zjistila, že města v době hospodářské krize bojovala se snížením rozpočtu a snažila se je řešit prostřednictvím změny ve struktuře místních poplatků a prostřednictvím zvyšování koeficientů daně z nemovitostí, ale každé město tuto situaci řešilo rozdílně.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses