Analýza lokálního konkurenčního prostředí rozhlasové stanice "Rádio Dobrý den" - Hasil, Tomáš; Vávra, Oldřich; Bouška, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Práce pojednává o trhu rozhlasových stanic v městě Liberec se zaměřením na analýzu konkurence v této oblasti. Teoretický základ obsahuje strukturální analýzu odvětví, matici BCG a Porterův model působení pěti konkurenčních sil. Praktická část se zabývá analýzou lokálního rádia Dobrý Den a navrhuje strategii a cíle do dalších let. Jednou z dílčích částí práce je marketingový výzkum, jehož smyslem bylo zjistit co nejobjektivnější poslechovost rádií v městě Liberec. Tento ukazatel v oficiální podobě neexistuje, ale pro místní rádio působící na malém trhu města Liberec je tento ukazatel značně důležitý. Diplomová práce konfrontuje oficiální poslechovost změřenou v celém ústeckém a libereckém kraji s poslechovostí v městě Liberec, která byla zjištěna marketingovým výzkumem.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses