Společné jmění manželů pro případ podnikatelských aktivit jednoho z manželů - Horáková, Michaela (2012)
Diplomová práce se zabývá společným jměním manželů pro případ podnikatelských aktivit jednoho z manželů. Hlavním cílem této práce je shrnutí teorie týkající se společného jmění manželů pro případ podnikatelských aktivit jednoho z manželů a následná demonstrace teoretických poznatků na několika případech z praxe. Kromě úvodu a závěru obsahuje práce tři obsáhlé kapitoly. První kapitola je věnována historickému vývoji majetkových vztahů mezi manžely. Druhá kapitola definuje základní pojmy týkající se společného jmění manželů a podnikání. Třetí kapitola obsahuje několik případů z praxe, které se týkají daného tématu.