Uplatňování koeficientů u daně z nemovitostí - Brožová, Tereza; Sedmihradská, Lucie; Dugová, Alena, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Pro jednotlivé územní jednotky a jejich hospodaření je velice důležitá velikost příjmů. Je řada daní, jejichž výši obce ovlivnit nemohou, ale existuje i daň, jejíž výši především od roku 2009 mohou obce ovlivnit ve velké míře. Jedná se o daň z nemovitostí. Příjmy obecních rozpočtů z této daně mohou být několikanásobně vyšší, především díky zavedení místního koeficientu. Hlavním cílem této práce je rozbor, zda je využití jednotlivých typů koeficientů daně z nemovitostí ovlivněno počtem obyvatel obce, rozlohou obcí a správní působností těchto územních jednotek. V teoretické části se zabývá vymezením příjmů obecních rozpočtů a jejich popisem, dále pak představením daně z nemovitostí a tří typů koeficientů, které ovlivňují její výši. V praktické časti je analýza korekčního koeficientu, koeficientu 1,5 a místního koeficientu ze zvolených pohledů.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses