Ocenění podniku PREST PŘEROV a.s. - Dostál, Jan; Scholleová, Hana, 1964-; Caletková, Růžena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Cílem diplomové práce je provést odhad tržní hodnoty společnosti PREST PŘEROV a. s. k datu ocenění 20. 12. 2011. Metodologická část se zaměřuje na základní pojmy, popis obecného postupu oceňování, na metody strategické a finanční analýzy a na seznámení s nejčastěji používanými metodami oceňování podniku. V praktické části práce pak dochází k aplikaci teoretických postupů na podmínky oceňované společnosti PREST PŘEROV a.s. Je provedena strategická analýza a finanční analýza podniku. Po sestavení finančního plánu je firma oceněna metodou diskontu cash flow ve variantě entity, protože došlo k naplnění předpokladu going concern.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses