Certifikace IPv6 u programů a zařízení - Koutecký, Tomáš (2011)
Bakalářská práce na téma certifikace IPv6 u programů a zařízení popisuje, jakým způsobem funguje proces certifikace zařízení, jaký je důvod certifikace těchto produktů a kdo certifikace provádí. Práce se zaměřuje i na základní požadavky, které musí výrobce splňovat. Porovnává jednotlivé certifikační organizace a popisuje jejich úlohu. V praktické části jsou testovány aplikace a operační systémy. Testování operačních systémů je okrajově testováno dle testovacího profilu IPv6 Ready a u aplikací je testována konektivita do světa IPv6.