Harmonizace spotřebních daní z tabákových výrobků - Milostná, Martina; Provazník, Kamil; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem této bakalářské práce je stanovení minimální sazby daně uvalované na cigarety v České republice od roku 2014 v souladu se směrnicí Evropské Unie. První čtyři kapitoly tvoří teoretickou část. Jsou zde popsány spotřební daně se zaměřením na daně z tabákových výrobků, daňová koordinace, harmonizace a konkurence, legislativní vývoj harmonizace spotřebních daní z tabáku, také sazby a jim odpovídající výnosy těchto daní v České republice. Praktickou část tvoří tři analýzy změny sazby. První dvě vychází z teoretických předpokladů a poslední z vývoje směnného kurzu dle predikce Ministerstva financí ČR.
Vedoucí práce: Kamil Provazník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses