Daně a ekologie - Dumková, Tereza; Tepperová, Jana; Špinerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Předmětem bakalářské práce "Daně a ekologie" jsou ekologické daně v České republice. Práce obsahuje teoretický popis ekologických daní v České republice, nástrojů politiky životního prostředí, zařazení ekologických daní do těchto nástrojů, včetně souvisejících mezinárodních předpisů. Na teoretickou část navazuje komparace skutečných a očekávaných výnosů z ekologických daní v České republice za roky 2008 až 2010 s diskuzí příčiny vzniklých rozdílů. Z komparace vyplývá značné nadhodnocení očekávaného výnosu z ekologických daní v letech 2008 a 2009.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses