Komparativní analýza zdanění nadací v ČR a v Polsku - Bártová, Eliška; Slintáková, Barbora; Zídková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Cílem mé bakalářské práce je komparace zdanění příjmů nadací v ČR a v Polsku a zjištění, kde je vyšší daňové zatížení. Úvodní část práce se zabývá hlavními odlišnostmi nadací v ČR a v Polsku, plynoucími z českého zákona o nadacích a nadačních fondech a polského zákona o nadacích. Ve druhé části je podrobně popsána problematika zdanění příjmů nadací. V závěrečné části práce je na modelu fiktivní nadace proveden výpočet daně z příjmů dle české a polské legislativy.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses