Daňové úlevy u zdanění fyzických osob v ČR a ve vybraných zemích OECD - Ďurišová, Milena (2012)
Diplomová práce je zaměřena na identifikaci a částečnou kvantifikaci daňových úlev u daně z příjmů fyzických osob v roce 2011. Práce je členěna do 4 kapitol. První se zabývá přehledem dosavadní literatury a výzkumu na téma daňových úlev. Druhá je teoretická a zabývá se komplexní teorií daňových úlev a jejich fungováním ve státech OECD. Třetí je teoreticko-analytická a zaměřuje se na přehled definic v jednotlivých státech OECD a následnou identifikaci úlev v Austrálii a v Kanadě. Hlavní částí práce je kapitola čtvrtá. Tato analytická část obsahuje identifikaci a u některých ustanovení kvantifikaci úlev u daně z příjmů fyzických osob v České republice.