Daňové úlevy u zdanění fyzických osob v ČR a ve vybraných zemích OECD - Ďurišová, Milena; Vítek, Leoš, 1970-; Jareš, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce je zaměřena na identifikaci a částečnou kvantifikaci daňových úlev u daně z příjmů fyzických osob v roce 2011. Práce je členěna do 4 kapitol. První se zabývá přehledem dosavadní literatury a výzkumu na téma daňových úlev. Druhá je teoretická a zabývá se komplexní teorií daňových úlev a jejich fungováním ve státech OECD. Třetí je teoreticko-analytická a zaměřuje se na přehled definic v jednotlivých státech OECD a následnou identifikaci úlev v Austrálii a v Kanadě. Hlavní částí práce je kapitola čtvrtá. Tato analytická část obsahuje identifikaci a u některých ustanovení kvantifikaci úlev u daně z příjmů fyzických osob v České republice.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses