Vliv výuky na střední odborné škole na finanční gramotnost - Studený, Jakub; Sedmihradská, Lucie; Krpálek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Anotace Cílem diplomé práce je zhodnotit, zda systém současného vzdělávání na středních odborných školách přispívá k růstu finanční gramotnosti. Práce je rozdělena do třech částí. První část se zabývá popisem finanční gramotnosti v ČR, zde je využívána popisná metoda. Dále následuje popis průzkumu Ministerstva financí a pokusu ING pojišťovny. Druhá část se věnuje Rámcovným a Školní vzdělávacím programům a samostatnosti škol při jejich tvorbě, také pedagogickým metodám využívaných při výuce a klíčovým kompetencím, které by měli studenti během studia získat. Poslední část je popis praktické výuky daňové problematiky na Československé obchodní akademii Dr. Edvarda Beneše. Jedná se o komparaci dvou odlišných metod výuky a jejich zhodnocení z hlediska efektivity při dopadu na finanční gramotnost. Následuje shrnutí a komparace výsledků Ministerstva financí, ING pojišťovny a praktické části.
Vedoucí práce: Lucie Sedmihradská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses