Důsledky různých modelů obchodování s emisními povolenkami - Zechmeister, Pavel; Mičúch, Marek, 1980-; Schwarz, Jiří, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Práce je založena na třech ekonomických experimentech, které simulují tři fáze systému EU ETS. Fakt, že dvě fáze toho systému jsou již téměř za námi, nám dává možnost porovnat výsledky experimentů s daty reálného trhu. Vývoj ceny v experimentu téměř přesně kopíroval vývoj ceny na reálném trhu. Co se týče třetí fáze, můžeme díky shodě výsledků prvních dvou experimentů s výsledky trhu nastínit pokračování toho systému v jeho třetí fázi. Zde můžeme tvrdit, že zavedení aukce povolenek nebude mít zásadní dopad na cenu na trhu s emisními povolenkami.
Vedoucí práce: Marek Mičúch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses