Podnikání v Rusku právní a obchodně kulturní podmínky - Andrusova, Marina; Svobodová, Ivana, 1969-; Antušák, Emil, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce pojednává o zásadních rozdílech mezi právními systémy Ruska a České republiky, o právních formách podnikáni a o procesu zakládání obchodních společností v Rusku. Práce se rovněž zabývá charakteristikou právního povědomí Rusů a zvláštnostmi ruské mentality, které ovlivňují obchodní komunikaci. Rozebírány jsou nejen základní kulturní dimenze, ale také poslední trendy v rozvoji ruské obchodní kultury. Klíčem k úspěšnému podnikání v Rusku je ochota řešit problémy nejenom formální cestou (například právním vymáháním), ale také neformálním způsobem -- prostřednictvím osobních vztahů. V porovnání s českou povahou se ruská povaha vyznačuje zejména větší emocionalitou a otevřeností, včetně připravenosti k otevřenému konfliktu, a také větším prolínáním osobních a pracovních vztahů. Založení obchodní společnosti v Rusku je mnohem jednodušší a levnější než v Česku.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses