Podmínky implementace ekologicky šetrných technologií na trhu automobilů v ČR - Holeček, Petr; Mejdrech, Vlastimil, 1956-; Kudláková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Hlavním tématem diplomové práce je vytvoření podmínek pro úspěšnou implementaci alternativních technologií u pohonů osobních automobilů na českém trhu. Cílem práce je vytvořit ucelenou koncepci návrhů opatření pro vytvoření poptávky po alternativních pohonech. Jejím obsahem je analýza aktuální situace na trhu ekologicky šetrných automobilů a nalezení důvodů, proč zatím spotřebitelé tyto vozy cíleně nevyhledávají. Práce je rozdělena do několika ucelených bloků, kdy se nejprve věnuje základním aspektům v oblasti inovací a výzkumu, zdrojů energie, ochrany klimatu a složení vozového parku v ČR. Další část se zaměřuje na nové alternativní technologie z pohledu zdrojů energie a zkoumá jejich nabídku na našem trhu. V poslední části práce je proveden výzkum spotřebitelů pro získání informací o preferencích potenciálních zákazníků v této oblasti a srovnání ekonomické výhodnosti a nákladů spojených s vybranými technologiemi. V závěru práce je vytvořen koncept návrhů pro splnění cíle práce se zaměřením na konkrétní doporučení pro vytvoření poptávky a usnadnění jejich prosazení mezi spotřebiteli.
Vedoucí práce: Vlastimil Mejdrech
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses