Nachádzajú špičkoví futbalisti Nashovo ekvilibrium? - Svačina, Lubomír; Lahvička, Jiří, 1975-; Koubek, Ivo, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Táto práca sa zaoberá otázkou, či sa strelci a brankári pri pokutových kopoch optimálne rozhodujú o tom, ktorým smerom vystreliť a kam smerovať svoj zákrok. Skúma reálne dáta zozbierané z penaltových strelov vyraďovacích fází futbalovej Ligy majstrov, MS a EURA z rokov 2000-2011 a testuje, či hráči jednajú v súlade s predpoveďami Nashovho ekvilibria v zmiešaných stratégiách. Predpovede Nashovho ekvilibria potom práca ďalej porovnáva s predpoveďami iných alternatívnych modelov teórie hier. Touto štruktúrou práca nadväzuje na výskum Azara a Bar-Eliho (2009), ktorý rozširuje o nové dáta zozbierané v podmienkach väčšieho stresu, vyššej kvality a vyššej motivácie aktérov hry. Analýza dospela k výsledkom rozdielnym od zmieneného výskumu, nepotvrdila platnosť MSNE predpovedí, a naznačuje tak silný vplyv daných podmienok na rozhodovanie sa hráčov pri pokutových kopoch.
Vedoucí práce: Jiří Lahvička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses