Ocenenie spoločnosti McDonald´s, spol. s.r.o. - Guľašová, Mária; Scholleová, Hana, 1964-; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práca sa zaoberá ocenením podniku McDonald 's, spol. s.r.o. Odhad hodnoty firmy sa vzťahuje k 31. 12. 2011. V rámci procesu oceňovania je spracovaná strategická a finančná analýza spoločnosti, analýza makroekonomického a mikroekonomického prostredia. Firma je finančne zdravá, s perspektívou ďalšieho úspešného rozvoja bez výraznej zmeny strategického zacielenia. Preto je pre ocenenie volená metóda výnosová, ktorá v danej situácii najlepšie odráža hodnotu firmy ako sumu budúcich úžitkov pre vlastníka. Pre proces samotného ocenenie podniku je aplikovaná príjmová metóda diskontovaného peňažného toku DCF vo variante free cash flow do firmy (FCFF), pre ktorú je však potrebné mať odhad plánovaného ďalšieho vývoja, kde boli kvalifikované predpoklady premenené na kvantifikované položky a tým použitý vlastný odhad finančného plánu konzultovaný s manažmentom spoločnosti. Hodnota spoločnosti McDonald 's, spol s.r.o. pre prípadného externého investora bola stanovená k 31. 12. 2011.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses