VelkáBritánie a evropský integrační proces v 60. letech 20. století - Návrat, Martin; Kovář, Martin, 1965-; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce líčí ekonomické a politické důvody, které stály za změnou přístupu Velké Británie vůči organizaci EHS v 60. letech 20. století. V analytické části zkoumá vliv integrace na míru růstu britského HDP pomocí vytvořeného indexu integrace a predikuje vývoj úrovně HDP ve dvou alternativních situacích. Datový vzorek je tvořen údaji získanými ze stránek Penn World Table a Geospatial and Statisctical data centre. Výsledky ekonometrické analýzy naznačují, že integrace má dočasný statisticky významný pozitivní vliv na míru růstu britského HDP. Predikce pak ukazuje, že pokud by Velká Británie zůstala v organizaci ESVO, bylo by její HDP v roce 1998 menší o 915 USD. V práci jsou rovněž diskutovány i některá omezení analýzy.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses