Analýza vybavenosti československých domácností v sedmdesátých letech 20. století - Machů, Kateřina; Stellner, František, 1966-; Szobi, Pavel, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Bakalářská práce obsahuje popis každodennosti a konzumního charakteru společnosti v Československé socialistické republice v sedmdesátých letech 20. století. Zaměřuje se zejména na technickou vybavenost soudobých domácností. Vychází z hypotézy, že na trhu se v průběhu sedmdesátých let objevují spotřebiče, které české hospodyně do té doby neměly k dispozici. Práce se podrobněji soustředí na analýzu vybavenosti domácností prvními automatickými pračkami. Cílem mé práce bylo zjistit, jaké změny v charakteru práce ženám automatické pračky s sebou přinesly, a jak se od sebe odlišovala prací technika dané doby v Československu a v zemích Západního světa.
Vedoucí práce: František Stellner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses