Evropská měnová integrace, přijetí Eura na Slovensku - Kostrba, Ondřej; Dočkal, Dalibor; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato práce se zabývá evropskou měnovou integrací a přijetím eura na Slovensku. První část práce je věnována porovnání evropské měnové unie s teorií optimálních měnových zón. V této části porovnávám ukazatele, které by měly státy zapojené do měnové unie splňovat s jejich skutečností. Ve druhé části se zabývám historií evropské měnové integrace od začátku druhé poloviny dvacátého století až do její současnosti. V poslední části své bakalářské práce se věnuji samotnému přijetí eura na Slovensku a vývoji statistických ukazatelů před a po přijetí eura. Některé z těchto ukazatelů následně porovnávám se statistickými ukazateli z České republiky. Na závěr své práce přidávám hodnocení a názory na přijetí eura na Slovensku od různých subjektů, ať už od evropské komise, nebo od odborníků na danou problematiku.
Vedoucí práce: Dalibor Dočkal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses