Vliv zahraničních investorů na výkonnost české ekonomiky na příkladu vstupu firmy Volkswagen AG do společnosti Škoda Auto a.s. - Šírková, Veronika (2011)
Cílem bakalářské práce je porovnat a zhodnotit situaci české ekonomiky v období transformace ovlivněné vstupem zahraničních investorů. Práce se zabývá východisky pro transformaci ekonomiky v České republice; tedy proč si ji zahraniční investoři vybrali pro uskutečnění svých cílů. Celý tento proces je demonstrován na konkrétním příkladu vstupu německé firmy Volkswagen AG do mladoboleslavské Škody Auto a. s. Pomocí SWOT analýzy se práce snaží vyhodnotit pozitivní a negativní vlivy na hospodářský rozvoj České republiky po příchodu firmy.