Vliv zahraničních investorů na výkonnost české ekonomiky na příkladu vstupu firmy Volkswagen AG do společnosti Škoda Auto a.s. - Šírková, Veronika; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem bakalářské práce je porovnat a zhodnotit situaci české ekonomiky v období transformace ovlivněné vstupem zahraničních investorů. Práce se zabývá východisky pro transformaci ekonomiky v České republice; tedy proč si ji zahraniční investoři vybrali pro uskutečnění svých cílů. Celý tento proces je demonstrován na konkrétním příkladu vstupu německé firmy Volkswagen AG do mladoboleslavské Škody Auto a. s. Pomocí SWOT analýzy se práce snaží vyhodnotit pozitivní a negativní vlivy na hospodářský rozvoj České republiky po příchodu firmy.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses