Analýza trhu osobních automobilů s alternativními pohony - Čermáková, Renáta; Koubek, Ivo, 1959-; Hudík, Marek, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Téma alternativních pohonů je v této době velmi aktuální. Cílem této práce je odhalit finanční výhodnost automobilů s alternativními pohony pro různé druhy spotřebitelů. Ti jsou zde rozděleni do tří skupin s 15 000, 25 000 a 50 000 km ujetými za rok. Pro výpočty je použita metoda čisté současné hodnoty s použitím dvou odhadů cen energií do roku 2020. Pro srovnání jsou vybrány tři automobily s jiným typem alternativního pohonu, jde o automobil hybridní, automobil s pohonem LPG a elektromobil. Z výsledků plyne, že hybridní automobily jsou výhodné pro spotřebitele, kteří ujedou ročně více než 15 000 km. Spotřebitelům, kteří ujedou ročně 15 000 km, se automobil s hybridním pohonem nevyplatí. Automobil s LPG pohonem se vyplatí všem skupinám spotřebitelů. Oproti tomu elektromobil se nevyplatí žádné skupině spotřebitelů, a to především z důvodu vysoké ceny.
Vedoucí práce: Ivo Koubek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses