Financování úspor energie v ČR v porovnání s vybranými programy v zahraničí - Svobodová, Alena; Kačín, Radovan; Kalčev, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Tato diplomová práce se věnuje problematice financování energeticky úsporných opatření v rezidenčních budovách. Práce se zaměřuje na analýzu dostupných zdrojů financování. Po stručné charakteristice základních možností financování, zahrnujících modely české i zahraniční, blíže představuje některé vybrané dostupné programy, dotační tituly a komerční produkty. Poté je pozornost soustředěna na již konkrétní programy a produkty nejen z České republiky, ale i Slovenska a Německa. Práce aplikuje parametry programů na modelový objekt bytového domu a každou variantu pak hodnotí pomocí vybraných ekonomických kritérií. Na jejich základě vyhodnocuje ekonomickou efektivnost investice v jednotlivých variantách financování z pohledu investora, z pohledu státu vyjádřenou cenou jednotky uspořené emise CO2. Kombinací preferenčních variant investora a státu je nalezena optimální varianta financování pro modelový objekt.
Vedoucí práce: Radovan Kačín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses