Řecká cesta k platební neschopnosti Olympijské hry jako akcelerátor? - Tůma, Jan (2012)
Práce zkoumá vliv makroekonomických agregátů v Řecké republice na schopnost dostát svým závazkům pro roky 1981 až 2009. Teoretický rámec mapuje vývoj makroekonomických ukazatelů Řecké republiky za posledních 30 let s důrazem na důsledky rychlého růstu veřejného dluhu. Výsledky empirické části ukazují signifikantní vliv růstu reálného HDP a typu vládnoucí strany na faktor kumulace veřejného dluhu. Výše investic provedených v rámci pořádání Olympijských Her v Athénách 2004 nepředstavovala zátěž pro tvorbu veřejného dluhu v budoucnosti. Zároveň jsou diskutovány některé nedostatky provedené analýzy.