Řecká cesta k platební neschopnosti Olympijské hry jako akcelerátor? - Tůma, Jan; Mičúch, Marek, 1980-; Kovanda, Lukáš, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce zkoumá vliv makroekonomických agregátů v Řecké republice na schopnost dostát svým závazkům pro roky 1981 až 2009. Teoretický rámec mapuje vývoj makroekonomických ukazatelů Řecké republiky za posledních 30 let s důrazem na důsledky rychlého růstu veřejného dluhu. Výsledky empirické části ukazují signifikantní vliv růstu reálného HDP a typu vládnoucí strany na faktor kumulace veřejného dluhu. Výše investic provedených v rámci pořádání Olympijských Her v Athénách 2004 nepředstavovala zátěž pro tvorbu veřejného dluhu v budoucnosti. Zároveň jsou diskutovány některé nedostatky provedené analýzy.
Vedoucí práce: Marek Mičúch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses