Preferují sázkaři šikmost před rizikem? - Kvapil, Mikuláš; Svoboda, Miroslav; Potužák, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Bakalářská práce se zabývá prokázáním hypotézy, že hraní hazardních her lze vysvětlit i jinak než preferencí rizika, a to preferencí šikmosti. V práci je využita metoda empirického sběru dat a jejich následného testování. Data byla sesbírána z pěti set kol rulety v on-line kasinu se zaměřením na české hráče. Při testování ekonometrického modelu byla potvrzena hypotéza, že sázkaři jsou riziko averzní a preferují šikmost.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses