Nezaměstnanost osob se základním vzděláním - Malíková, Šárka; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Krebs, Vojtěch, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá faktory ovlivňující špatné uplatnění osob se základním vzděláním se zaměřením na lokální trh práce v Písku. Součástí této práce je komparace čtyř specifických měst (Karviná, Brno-město, Praha a Písek) z hlediska různých struktur nezaměstnanosti a nejpoužívanějších nástrojů aktivní politiky zaměstnanosti. Trh práce v Písku je poté analyzován nejdůkladněji. Osobám se základním vzděláním konkurují zejména osoby se zdravotním postižením a imigranti, a proto tato práce zkoumá pomocí shromážděných informací a místního šetření v Písku, zdali aktivní politika zaměstnanosti nestaví bariéry v zaměstnávání osob se základním vzděláním a zdali o tyto osoby mají zaměstnavatelé zájem, protože jsou levnou pracovní sílou. V závěrečné části jsou uvedeny mé návrhy institucionálně-právních opatření pro zlepšení zaměstnávání těchto osob.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses