Sociální politika a její vliv na rodinu s dětmi - Holomková, Radka; Szabová, Lucia; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá podporou rodiny s dětmi v rámci sociální politiky státu. První část se věnuje přesnému vymezení přímé a nepřímé podpory. Stanovené dávky přímé finanční podpory jsou podrobeny detailní analýze. Díky tomu je zjištěna neefektivnost, která vyúsťuje až v demotivující efekt při zakládání rodiny. Aplikování těchto dávek na modelové páry poukazuje na zvýhodnění některých příjemců nad jinými. V závěru na základě modelových výpočtů, reforem, kterými systém prošel v minulosti, a srovnáním s jinými státy se doporučují možná řešení na zlepšení současného stavu rodinné politiky.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses