PROBAČNÍ A MEDIAČNÍ SLUŽBA V ČR SE ZAMĚŘENÍM NA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ PRÁCE - Horecká, Erika; Szabová, Lucia; Doležalová, Antonie, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Podstatou bakalářské práce je polemika na téma činnosti Probační a mediační služby České republiky, a to proto, že je považováno působení této organizace za prospěšné pro naši společnost a mnozí z nás nemají o její existenci žádné informace. Stěžejním předmětem práce je pojednání o ukládání a výkonu jednoho z alternativních trestů -- trestu obecně prospěšných prací. V první části se dílo zaměřuje na právní ukotvení Probační a mediační služby u nás a vysvětluje související pojmy, detailněji popisuje trest obecně prospěšných prací a přínos tohoto trestu pro společnost i samotné pachatele. Je zde začleněna návaznost na finanční systém státu a ekonomické porovnání s udělením nepodmíněného trestu odnětí svobody. Dále se práce zaměřuje na srovnání trestu obecně prospěšných prací u nás a ve vybraných státech Evropy. Cílem práce je prostřednictvím analýzy, osobního sběru dat a dedukce komplexní náhled na současnou situaci působení Probační a mediační služby, udělování alternativních trestů a náhled do institucí v jiných evropských zemích a jejich srovnání.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses