Program rekvalifikací a jejich přínosy pro absolventy na Znojemsku - Hrnčíř, Petr; Szabová, Lucia; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Vysoká míra nezaměstnanosti na Znojemsku je diskutovaným problémem tohoto okresu. Ve své práci chci zjistit, jak aktivní politika zaměstnanosti, konkrétně rekvalifikační kurzy, napomáhají zlepšit situaci na tomto lokálním trhu práce. V úvodu práce seznamuji čtenáře se základními pojmy týkající se rekvalifikačních programů a jejich financování. Následně přibližuji znojemský trh práce a možnosti dalšího se vzdělávání, které nabízí Úřad práce ve Znojmě. V poslední části práce se mi daří vyhodnotit možná doporučení plynoucí z dat, které jsem získal pomocí pilotní sondáže provedené s klíčovými zaměstnavateli v okrese. Pomocí analýzy hrubých efektů se snažím potvrdit hypotézu o účinnosti a efektivnosti rekvalifikací v okrese Znojmo, což je zároveň můj hlavní cíl.
Vedoucí práce: Lucia Szabová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses