Finanční analýza společnosti Severočeská energetika, a.s. - Urban, Pavel (2011)
Cílem diplomové práce je pojednat obecně o finanční analýze se zaměřením na modely souhrnného hodnocení podniku (tj. bankrotní a bonitní modely). V praktické části je provedena finanční analýza společnosti Severočeská energetika, a.s., za období 2001 - 2006 pomocí horizontální a vertikální analýzy účetních výkazů, pomocí poměrových ukazatelů, bankrotních a bonitních modelů včetně porovnání výsledků jednotlivých použitých metod.