Analýza vlivu výše sociálních dávek na míru kriminality - Suchý, Dobromil; Hudík, Marek, 1980-; Chytil, Zdeněk, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
V této bakalářské práci se věnuji vztahu mezi výší sociálních dávek a mírou majetkové kriminality. V teoretické části práce sestavuji verbální model, ve kterém ukazuji, že dávky mohou majetkovou kriminalitu ovlivňovat oběma směry. Následně pak tento efekt zkoumám pomocí regresní analýzy na datech za 14 krajů České republiky mezi lety 2005 -- 2010. Zjišťuji, že výše sociálních dávek ovlivňovala množství vloupání a to pozitivně -- tedy, že vyšší sociální dávky s sebou nesly i vyšší míru kriminality. Vliv dávek na množství krádeží se mi prokázat nepodařilo.
Vedoucí práce: Marek Hudík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses