Jsou zločinci oportunističtí? (Analýza vlivu ceny mědi na počet krádeží mědi) - Panáček, Petr; Lahvička, Jiří, 1975-; Bolcha, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce zkoumá na denních a měsíčních datech pro 4 Pražské okrsky za léta 2004 až 2010 vliv výkupní ceny mědi na počet krádeží mědi. Zavádím kontrolní proměnné pro ostatní krádeže a nezaměstnanost. Prokazuje se, že s rostoucí výkupní cenou mědi roste také počet krádeží mědi, navíc rostoucí počet krádeží mědi není způsoben celkovým růstem kriminality. Nezaměstnanost vykazuje negativní vliv na počet krádeží mědi, ale je nesignifikantní. Na denních datech dokazuji, že rozhodování zločince je ovlivněno počasím, dnem v týdnu a svátečními dny. Déšť zvyšuje pravděpodobnost nastání krádeže mědi, víkendové a sváteční dny ji snižují.
Vedoucí práce: Jiří Lahvička
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses