Investice v Bělorusku - Hlushko, Alena (2010)
Tato práce je věnována velice zajímavému tématu -- jedná se o investiční činnost. Investice jsou základem rozvoje ekonomiky a růstu životní úrovně obyvatel. Zahraniční investice jsou zdrojem pro další ekonomický růst. Autorka svoji práci zaměřila na zkoumání investic v zemi, odkud pochází, jedná se o Bělorusko. O investování do daného území se moc nemluví, což je způsobeno tamní politickou situací. Bělorusko je ale poměrně oblíbeno ruskými investory. Práce je rozdělena do několika částí. První část má teoreticko-metodologický charakter a popisuje obecné poznatky a pojmy vztahující se k investování. V praktické části se již autorka věnuje vyloženě problematice investování v Bělorusku a poměrně podrobně rozepisuje investiční klima dané země. Diplomová práce končí uvedením praktických doporučení pro investice v Bělorusku.