Investiční analýza podniku na tureckém kapitálovém trhu - Havlíček, Pavel (2012)
Tato bakalářská práce shromažďuje vybrané dostupné informace o tureckém kapitálovém trhu, základní makroekonomické údaje. Součástí je také identifikace krátkodobých možných rizik a dlouhodobý výhled pomocí SWOT analýzy. Další částí práce je investiční analýza finanční situace tureckého výrobního podniku Berkosan Yalitim ve Tecrit Maddeleri Uretim ve Ticaret AS, jehož akcie jsou kótované na lokální burze cenných papírů. Finanční ukazatele a poznatky získané z analýzy pak vyvrátí podloženost rychlého růstu ceny akcie společnosti.