Úprava účetních výkazů na ekonomický model pro účely využití metody EVA k ocenění podniku - Schichman, Roman; Maříková, Pavla, 1965-; Menčlová, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Orientace práce je primárně směřována zejména k oblasti úprav účetních výkazů na ekonomický model, přičemž úpravy jsou zkoumány v rámci IFRS a ČÚS. Pozornost je věnována otázkám přecenění aktiv a závazků na reálné hodnoty, aktivaci nákladů s investičním charakterem a oblastem leasingu a goodwillu. Cílem této diplomové práce je hloubková analýza konceptu EVA, aktualizace tématu v rámci českého prostředí myšlenkami ze zahraniční literatury a poskytnutí doporučení pro provádění navrhovaných úprav. Přesah práce je zejména z hlediska obecného zkoumání hodnoty podniku, vlivu očekávání či členění hodnoty na "current operations value" a "future growth value".
Vedoucí práce: Pavla Maříková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses