Je charakter politického cyklu v SR determinován politickou orientací vládnoucí garnitury? - Jindra, Petr (2011)
Práce je zaměřena na problematiku teorie politického hospodářského cyklu. Ověřuje hypotézu o ovlivňování vývoje ekonomiky vládnoucími stranami na Slovensku za účelem zvýšení jejich šancí na znovuzvolení. Pomocí lineární regrese zkoumám na časových řadách vliv vládnoucích politiků Slovenské republiky na ekonomiku v letech 1993--2008. Výsledky ukazují, že učebnicový model politického hospodářského cyklu se na Slovensku nevyskytuje, ale je možné, že to je způsobeno transformačním obdobím a zejména krátkou časovou řadou, na které bylo možno hypotézu zkoumat.